5 juli 2013 | EDriessen

Strenge regels voor rondemiss

Praten met de renners is ten strengste verboden. Voor rondemissen in de Tour de France gelden strenge regels: klappen, helpen de leiderstrui aan te trekken en twee zoenen op de wangen is het enige dat is toegestaan.

In 2003 werd Melanie Simonneau in de Tour op staande voet ontslagen omdat ze de regels had overtreden. De zaak kwam aan het rollen nadat ”Big George” via via een briefje aan de rondemiss probeerde door te spelen. Het verhaal had overigens een eind goed al goed: het paar zou later trouwen.

Net zoals Gert Steegmans één van de rondemissen aan de haak wist te slaan: Laura Leturgie. En als we Jens Voigt mogen geloven zijn er meer relaties ontstaan tussen missen en renners. ”Ik kan zeker tien namen noemen van renners die getrouwd zijn met een rondemiss”, zei de Duitser in 2010 tegen de New York Times.

Tour de France 2013 stage-3Vroeger waren de missen op het podium afkomstig uih te dorp of de stad waar de etappe finishte. Tegenwoordig is het zoeken naar de missen een taak van modellenbureaus.

De Tour krijg jaarlijks honderden sollicitaties voor een baan als miss op het podium. Een baan als rondemiss bestaat niet alleen uit het zoenen van renners na de wedstrijd. De missen ook voor en na de race een representatieve functie: het begeleiden van VIP’s en het ontvangen van sponsoren

Tourmiss Magalie Thierry gaf the Inner Ring inzicht in haar werkschema:

 

6.00: opstaan en ontbijten.

7.00-7.30: vertrek naar het village départ.

8.00-8.30: aankomst bij het promodorp waar ik help in de stand van Vittel.

9.00: ontvangen gasten in het promodorp. Vaak gaan we met de gasten op de foto.

12.00: vertrek naar de aankomstplaats.

15.00: aankomst bij de finish.

16.00: uurtje om te eten en om te kleden.

17.15: podiumceremonie

17.20: Gasten naar de auto brengen en de foto’s uitdelen die ’s middags zijn gemaakt.

20.00: Met een beetje geluk komen we aan in het hotel. Tijdens bergetappes is dit vaak veel later.

Één reactie op “Strenge regels voor rondemiss

Geef een reactie

Inloggen