Adam Hansen won een etappe in de Giro op zelf ontworpen schoenen. Veel is er niet over de schoenen bekend, behalve dat ze 105 gram wegen. Het zijn dus lichte schoenen. De schoenen zijn volgens de renner later dit jaar verkrijgbaar via internet.

De schoenen lijken op het eerste gezicht volledig van carbon te zijn. Er wordt gebruik gemaakt van een draadsluiting. ”Ik heb de afgelopen jaren bij een aantal teams gereden. Vaak kregen we spulletjes die anders zijn dan de spullen die je in de winkel kunt kopen. Ik vind dat verkeerd”, zegt Hansen op zijn website. ”Ik let op de kleinste details en vraag me altijd af of ik het beter kan maken”.

De Australische renner is een sporter die altijd openstaat voor vernieuwing. In een interview met Ride Magazine vertelde hij vijf talen te spreken, programmeer talen wel te verstaan: “PHP, MySQL, ASP, VB en Java”. Hansen zou voor Lotto-Belisol een logistiek programma hebben ontwikkeld. Volgens de website innrng, is Hansen ook één van de drijvende krachten geweest om met smallere sturen te gaan rijden. Zo zou ploeggenoot André Greipel op het advies van de Australier op een stuur van 40 centimeter breed zijn overgestapt.

Hansen showt op zijn website verschillende artikelen: van schoenen, tot shirts. ”Het is nog niet allemaal te koop, maar ik laat graag zien waar ik mee bezig ben”.