3 mei 2013 | EDriessen

Review: Dallocollina Supernova ‘Vincere’

Vier Italiaanse fietsen bespreken we in de Fiets van mei 2013. Hier hebben we er nog één. Uit Amerongen nog wel. De Dallacollina Supernova ‘Vincere’.

De naam Dallacollina stamt van de naam van de eigenaar: Frank van den Heuvel. Dallacollina, een compacte tweewielerwinkel in Amerongen ‘ademt’ van voor naar achteren en van boven naar beneden Italiaanse fietsen, onderdelen, kleding en accessoires. Naast merken als Bottecchia, De Rosa Bianchi en Dedacciai is er onder eigen naam is er ook een kleine reeks frames. Van de Super Scuro tot de Il Sogno en deze Supernova Vincere.

Winnen

De Vincere is een betaalbaar middenmodel. 1250 euro kost het frame. Een carbon monococque frame. Het frame heeft een aflopende bovenbuis. De onderbuis is oversized en komt uit in een bracket met ‘monobox. De staande buis is bij het bracket plat geovaliseerd, bij de doorgetrokken ‘ISP’ zadelpen gaat de bovenbuis over in een smalle staande achterzijde. De liggende achtervork is S-bended en plat. Het bracket heeft ‘gewoon’ BSA schroefdraad, de derailleurkabels lopen buitenlangs. 1170 gram licht (M), 390 gram voor de full voorvork.

Lekker populair kleurtje: zwart, wit, rood gespoten frame. Uitgevoerde met Chorus 11-speed uitgevoerd. Aangevuld met ISP zadelpen, Deda 35 stuurpen en compact stuur. En Campagnolo Bullet wielen, Vittoria Rubino Pro banden, 11/25 cassette en San Marco ‘Concor Team’ zadel. Compleet 7,3 kilo. En compleet 3580 euro.

Italiaan

De afmontage met Italiaanse delen doet de Vincere eer aan. Lekker compact en wendbaar. Een echte Italiaan. Wel lekker veel geluid onder je door de wielen met hoge velgen! Het is een mooie eenheid geworden. Super stijf is de Vincere niet: De torsiestijfheid is 84 Nm. En dat is ruim in orde –als je zelf een beetje op je gewicht let. Mannen van boven de 90 kilo zouden we eerder een ander model aanraden. 

Conclusie

Het is gewoon een hele lekker Italiaan. Niet meer en niet minder. Eentje die in het rijtje Wilier, Bianchi en De Rosa niet misstaat. Niet goedkoop, wel heel knap afgemaakt. Als je voor een Dallacollina kiest, kies je ook voor de winkel. En dat is als compliment bedoeld.

Fotografie Edwin Haan, tekst Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen