14 juni 2012 | EDriessen

De Colnago C59 Italia van Thomas Voeckler

Thomas Voeckler houdt van degelijk. Zijn Colnago C59 Italia is niet bepaald voorzien van de allernieuwste snufjes.

Geen elektronisch schakelsysteem en geen draadloos computertje. De schakelgroep op de Colnago is mechanisch: Campagnolo Super Record 11. Ook kiest de Franse coureur voor een standaard snelheidsmeter met een draadje. De coating van de Campagnolo Super Record kettingbladen is deels verdwenen door het vele wassen.

Natuurlijk is de Colnago van Voeckler wel afgemonteerd met topmateriaal. Zijn Campagnolo Record 11 dual-pivot voorrem is voorzien van speciale remblokjes voor een carbonvelg. De Fransman kiest niet voor een aluminiumstuur maar voor carbon. De stuurpen is wel van aluminium. Beiden zijn van Deda.

Voeckler rijdt met een behoorlijk gevoerd Selle Italia Flite zadel. Zijn pedalen zijn van Look: de KéO variant.

Geef een reactie

Inloggen