31 mei 2012 | EDriessen

DVD: Yoga voor wielrenners

Maarten Tjallingii en Karsten Kroon hielden er vorig jaar in Fiets al een vurig pleidooi voor: Yoga.  De profwielrenners gebruiken de ontspanningsoefeningen veelvuldig in hun training. Voor wie thuis zelf met Yoga aan de slag wil: er is een yoga video uitgebracht, speciaal voor wielrenners.

De video is gemaakt door Hanli Prinsloo. Deze meervoudig recordhoudster Freediving (duiken zonder zuurstofflessen) is een fervent mountainbiker. ”Fietsen is één van de beste vormen van cardiovasculaire training”, legt de Zuid-Afrikaanse uit. Een probleem van veel fietsen is  een overontwikkelde quadriceps en een verkorting van de hamstrings. Dat kan de heup scheefzetten. Yoga kan helpen dit te voorkomen. ”Wielrennen vereist niet alleen veel fysieke kracht, ook focus en concentratie zijn belangrijk”, zegt Prinsloo. Haar DVD is alleen verkrijgbaar met Engels commentaar.

De DVD bestaat uit 3 delen: warming up, oefeningen en stretchen. Yoga for Cyclists is verkrijgbaar via Cycle Lab.

Meer over Hanli Prinsloo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UlcNMVidVpE[/youtube]

Geef een reactie

Inloggen