29 mei 2012 | Fietsredactie ism Future

Creativiteit voor extra grip op tijdritzadel

Stilzitten op een tijdritfiets is lastig. Zeker als je maar met de billen over het zadel blijft glijden. Weg ideale zitpositie. Mecaniciëns in de Ronde van Italie zijn soms creatief zagen we tijdens de afsluitende tijdrit in Milaan. Ze plakken van alles op het zadel voor een beetje extra grip.

Er is weinig unanimiteit in het peloton als het gaat om meer grip op het zadel. Bij Astana zagen we zowel zadels die met één groot stuk extra stroeve stof zijn beplakt, als zadels met wat stukjes tape. Bij Farnese Vini-Selle Italia troffen we een zadel aan dat beplakt was met materiaal dat ondermeer wordt gebruikt in lades van campers. Dat voorkomt dat het aardewerk gaat schuiven tijdens het rijden

Prologo’s Zero TT zadel heeft standaard een anti grip-stof  op de punt van het zadel verwerkt.

Geef een reactie

Inloggen