24 mei 2012 | Fietsredactie ism Future

Castelli: Shirt voor extra verkoeling in de bergen

Truitjes met de rits open, water over het hoofd: Renners doen er in de Ronde van Italië zoveel mogelijk aan om verkoeling te krijgen. De Giro rijdt door het hooggebergte van de Dolomieten. Kledingfabrikant Castelli maakt van de gelegenheid gebruik om een speciale outfit voor de bergen te presenteren.

De ploeg van Garmin heeft in de bergetappes de beschikking over speciaal op maat gemaakte truitjes en broeken. De klimmerstruitjes wegen 90 gram en zijn gemaakt van het lichte Strada Light 3D gaasweefsel. De shirtjes zijn zó gesneden dat ze minder wapperen dan standaard truitjes. Ook zijn ze de snelst drogende in de collectie van Castelli. Wel moet een renner in dit shirt, bij een snelheid van 40 kilometer per uur, 3 watt aan inspanning meer leveren dan in een aeropak.De bijbehorende Inferno-broek is gemaakt van zeven verschillende stoffen. Castelli claimt dat de broek hun lichtste ooit is. Ook de Inferno is gemaakt van stoffen die het zweet zo snel mogelijk afvoeren. De broeken bevatten titanium dioxide, het actieve bestandsdeel in zonnebrandcrème. Toch adviseert Castelli om de benen wel extra in te smeren, want door het gebruik van gaasachtige stoffen, kan er toch zonlicht op de benen komen. De zeem in de broek is de naadloze Progetto X2.

De klimmersoutfit van Castelli is opgenomen in de collectie van 2013. Dit betekent dat ze waarschijnlijk pas volgend voorjaar verkrijgbaar zijn. Het is nog niet bekend hoeveel het shirt en de broek gaan kosten.

Geef een reactie

Inloggen