19 mei 2012 | EDriessen

Rotterdam krijgt Tourcafé

Espressobar Lungo in Rotterdam is tijdens de Tour de France omgebouwd tot tourcafé. Elke etappe is er op een groot scherm te volgen en na de etappe wordt er nagepraat over de koers. Wielerploeg Vacansoleil is partner van het Tourcafé

De aanleiding voor het Tourcafé is de 5e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Dit evenement bestaat sinds 2001 en wil architectuur en stedenbouw onder de aandacht brengen. Het thema van dit jaar is: ‘Making City’. Het idee erachter is dat Rotterdammers zelf evenementen organiseren om hun stad aantrekkelijker te maken.  Zo kwamen Oscar de Grave, Peter Schuiten en Edwin Bos op het idee van een tourcafé.  “Het Tourcafé is een ontmoetingsplek voor wielerliefhebbers met een passie voor Rotterdam, net als wij”, zegt Edwin Bos.

Binnenkort hoopt de organisatie klinkende namen bekend te maken van bijzondere gasten die na de etappes aanschuiven. Op verschillende dagen is er livemuziek en een Tourquiz waar iedereen aan mee kan doen. Espressobar Lungo is gevestigd aan het Delftseplein 39, niet ver van het Centraal Station. Het beeldmerk van het tourcafé is ontworpen door Stang Gubbels. Hij is van huis uit illustrator en grafisch ontwerper.De initiatiefnemers hopen uiteraard op Nederlandse etappeoverwinningen. ”Elke Nederlandse overwinning wordt uiteraard gevierd in het Tourcafé. De Nederlandse ploegen staan hier centraal en hebben met het café hun eigen supportershome”. Wielerploeg Vacansoleil-DCM is partner van het Tourcafé. “De ploeg vindt het erg leuk dat de Rotterdamse fanbase hiermee wordt uitgebouwd en juicht het nieuwe initiatief van harte toe”, zegt Frank Kwanten, commercieel manager van de Vancansoleil-DCM wielerploeg.

Meer over het tourcafé

Geef een reactie

Inloggen