19 mei 2012 | EDriessen

Op de fiets naar het EK in Oekraïne

De Oranjekoorts neemt toe. Vier fietsers van toerwielerclub Meukerdur uit De Mortel vertrekken morgen voor een fietstocht naar de Oekraïne. Ze fietsen de 2700 kilometer naar Charkov in zeventien dagen. Het einddoel is op 9 juni Nederland-Denemarken, om 18:00 uur in het Metalist Stadium te Charkov in Oekraïne.

Henk de Louw, Arie Jacobs, Johan Manders en Henry Juriens zijn ervaren fietsers. Ze reden al eens de Marmotte en maakten fietstochten van Rome, Grenada en Parijs naar huis. ”We maken elke vijf jaar een lange tocht”, leggen de heren uit op hun website. ”Ondertussen zijn wij in onze midlife crisis gekomen, gelukkig nog geen gebroken relaties complete carrière switches of andere rigoureuze omslagen maar wel op zoek naar een nieuwe uitdaging ”.

De nieuwe uitdating werd de Oekraine. ”We spraken af dat  in 2012 de plaats waar Oranje de groepswedstrijden op het EK  speelt, het doel zou worden.  Hebben wij dat weer: Nederland lootte de meest oostelijk gelegen speelplaats: Charkov”.De vier fietsers hebben zich voorbereid over een tocht over slechte wegen. ,,Voor ons is dat toch wel  de ultieme uitdaging. Slechte wegen, verkeersonveiligheid en de onzekerheid of er wel levensmiddelen of  fietsonderdelen verkrijgbaar zijn in de afgelegen dorpen in de Oekraïne”.

Henk, Arie, Johan en Henry zijn hier te volgen.

Geef een reactie

Inloggen