18 mei 2012 | Fietsredactie ism Future

De Cervélo P5 van Andrew Talansky

In januari werd hij gepresenteerd: de Cervélo P5. Er zijn er nog niet veel van gemaakt. Andrew Talansky uit de Garmin-Barracuda ploeg was gisteren één van de renners die in de Ronde van Californië op de nieuwe tijdritfiets mocht rijden.

Tot voor kort was Talansky nog een onbekende renner in het peloton. Maar na zijn tweede plaats in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Romandië dit seizoen, wordt er rekening met de Amerikaan gehouden. In Romandië moest hij het nog doen op een ‘oude Cervélo P4’. Vannacht reed hij in de tijdrit van de Ronde van Californië op een P5 naar de vijfde plaats.

De P5 is verkrijgbaar in zowel een triatlon als in een wielrenners versie. Het frame van beide versies is gelijk, alleen de vork is anders. Dat heeft te maken met de strenge regels van de wereldwielerbond UCI. De bond heeft de P5 goedgekeurd voor gebruik.

Klepje

Het 3T Aduro tijdritstuur is verstelbaar in drie hoogtes. Talansky rijdt zo laag mogelijk, met de armen zo dicht mogelijk bij elkaar. De armsteunen staan 14 centimeter uit elkaar. Meest opmerkelijk aan het design van de Cervélo zijn de velgremmen en de volledig geïntegreerde Shimano Di2 groep. Waar de mecaniciens zich bij andere tijdritfietsen nog al eens in bochten moeten wringen om de batterij achter een buis weg te werken, daar zit de batterij op de P5 in een speciaal gecreëerde holte in de onderbuis. Deze holte wordt afgesloten met een klepje.

Specificaties:

 •     Frame: Cervélo P5
 •     Stuurpen: 3T Aduro
 •     Tijdritstuur: 3T Aduro, 38cm (c-c); armsteunen, 14cm (c-c)
 •     Voorrem: Magura RT8 Hydraulic
 •     Achterrem: Magura RT8 Hydraulic
 •     Remgrepen: Magura RT 8TT Hydraulic
 •     Voorderailleur: Shimano Dura-Ace Di2 FD-7970
 •     Achterderailleur: Shimano Dura-Ace Di2 RD-7970
 •     Schakelgrepen: Shimano Dura-Ace Di2
 •     Cassette: Shimano Dura-Ace CS-7900, 11-23T
 •     Ketting: Shimano Dura-Ace CN-7900
 •     Cranks: Rotor 3D+ TT, 172.5mm, 55/44T
 •     Bracket: Rotor
 •     Pedalen: Garmin Vector (zonder SRM)
 •     Voorwiel: Mavic CC80
 •     Achterwiel: Mavic Comete
 •     Voorband: Mavic Yksion GripLink tube
 •     Achterband: Mavic Yksion PowerLink tube
 •     Zadel: Fi’zi:k Arione Tri 2
 •     Zadelpen: Cervélo P5
 •     Bidonhouders: Arundel Chrono
 •     Computer: Garmin Edge 500

Persoonlijke maten

 •     Lengte: 1.75m
 •     Gewicht: 63kg
 •     Zadelhoogte, BB (c-t): 73.5cm

Auteur: Ben Delaney

Geef een reactie

Inloggen