11 mei 2012 | Fietsredactie ism Future

3T: stuurpen met geïntegreerd Garmin opzetstuk

Nieuw in het peloton: Een 3T stuurpen met een geïntegreerd opzetstuk voor een Garmin GPS computer. De Italiaanse onderdelenmaker werkt sinds afgelopen herfst samen met Garmin.

Nu zijn voor fietscomputers nog klemmetjes nodig die ofwel op de stuurpen, danwel op het stuur moeten worden gezet. Voor de Garmin stuurpen stuurpen is dat allemaal niet meer nodig. Een verlengstukje zorgt ervoor dat de computer net iets achter het stuur kan worden geplaatst. Qua uiterlijk lijkt het alsof de stuurpen doorloopt.

3T claimt dat de nieuwe pen ook aerodynamisch voordeel geeft. De computer zit als het ware aan de stuurpen geplakt, terwijl bij de oude systemen met een opzetring, er altijd wat ruimte tussen de computer en de stuurpen zit. Volgens 3T wordt de pen in de Giro  gebruikt door ondermeer Christian Vandevelde. De 3T Garmin komt kort na de Italiaanse wedstrijd op de markt, in een 90, 100, 110 en 120 mm versie.

Voor meer info: 3tcycling.com

Geef een reactie

Inloggen