25 februari 2012 | Rodrick de Munnik

Debuut Shimano 11-speed

Het is leuk fietsen kijken bij de start van het Vlaamse klassiekerseizoen. Zeker als er nog wat te spotten valt. We zagen de nieuwe Giant Defy en, voor het eerst in koers, Shimano Dura-Ace 11 speed.  Het was nog een beetje houwtje-touwtje, duidelijk een prototype van de freesbank, maar het stond er wel: Shimano 11 speed. Even natellen de kransjes, ja, het klopt: 11. Slechts een renner reed ermee: rugnummer 31 van Sky: Dowsett. En ook voor het eerst in de koers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel valt er over te vertellen, over de nieuwe groep van Shimano, maar dat viel allemaal niet af te zien aan het spul op de fiets van Dowsett. Dat was gewoon een prototype. Mechanisch, niet elektronisch. Remhoeven die iets driehoekiger zijn dan de 7900-variant. Iets anders vormgegeven remgrepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hoe ze voelen? We mochten er niet aan zitten. Veel bekijks trok de fiets wel: iedereen wilde ‘m even zien.

Even verderop, bij Rabobank, werd de nieuwe Giant Defy ISP van de wagens getild. Iets comfortabeler dan hun ‘gewone’ racemachine, zeker met de Vittorio 25mm tubes. En dat is nodig in de kasseistroken. Iedereen van de ploeg reed ermee, behalve Barredo. Het leverde niet veel op: geen renner bij de eerste tien. Maar of het aan de fiets ligt?

 

 

 

 

 

 

We hebben een boel gezien. Nu gaan we ons huiswerk maken.

In nummer 4 van Fiets lees je meer!

Rodrick de Munnik

Onder het motto: "Komt wel goed", weet onze Hoofdredacteur alle crises te bezweren. En dat komt het dan ook. Sprintertje in hart en nieren, uiteraard met veel temperament. Weigert toe te geven aan zijn ondertussen enigszins gevorderde leeftijd en blijft de eindsprintjes in Utrechtse clubkoersen dus onveilig maken. Heeft een haast fotografisch geheugen als het gaat om "de koers", maar kan ook geweldig genieten van het "zelf doen". Omnivoor op fietsgebied, rijdt dus in de blubber, op de weg en op de baan. Probeert daarnaast genoeg tijd vrij te houden voor het maken van "zijn boekie", zoals hij Fiets pleegt te noemen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/357393

Meer artikelen van Rodrick de Munnik