23 oktober 2011 | Menno Grootjans

SRAM Rival ‘Climbing Kit’

Verander je fiets binnen dertig minuten in een echte ‘klim’ machine. SRAM introduceert haar speciale ‘SRAM Rival Climber’s Kit’. Met deze kit kun je elke SRAM groep omtoveren. Of je nu RED, Force of Rival hebt. De kit bestaat uit een mid-cage achterderailleur, een 11-32 PG-1050 cassette en een PC1051 ketting.

Tijdens de 2011 Giro reden de door SRAM gesponsorde Pro teams -Saxo-Bank Sungard, Garmin-Cervelo en Katusha- met een 11-32 casssette tijdens sommige etappes. En in plaats van een 39/52 staken sommige mannen ook nog een 34/50. Kijk, dan knal je omhoog! Heb je geen compact crankstel? Dan kun je nog de kit aanschaggen: met 39 voor en 32 achter wordt het bedwingen van een fikse col een stuk eenvoudiger… De kit kost €209,-. www.sram.com

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds 1643 voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen