22 oktober 2011 | Menno Grootjans

Gazelle Champion Mondial

We hebben al een video gewijd aan de nieuwe Gazelle, maar hier toch nog even wat meer info en een foto.Volgend jaar bestaat Koninklijke Gazelle 120 jaar. Net als in eerdere jubileumjaren zal Gazelle dat ‘vieren’ met een speciaal raceframe, dat in een gelimiteerde oplage op de markt komt: een nieuw Champion Mondial frameset. Het gaat om een roestvrijstalen Reynolds 931 frame met een carbon voorvork. Verder wordt de frameset geleverd met een zadelpenklem en een balhoofdstel. Op de achterzijde van het frame staat met sierlijke letters ‘Koninklijke Gazelle 1982 – 2012’.

Consumenten kunnen desgewenst hun naam in het frame laten laseren. Het frame is leverbaar in de maten 50 tot en met 64 en is relatief licht. Een 58 cmweegt 1650 gram. Frame en vork kosten  € 2495,-. Voor dat geld beschik je wel over een behoorlijk unieke frameset, waarvan er slechts 120 geproduceerd worden. www.gazelle.nl

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

2 reacties op “Gazelle Champion Mondial

Geef een reactie

Inloggen