21 oktober 2011 | fietsredactie

Teleurstelling bij achtervolgingsploegen

Ellen van Dijk, Kirsten Wild en Vera Koedooder kwamen niet verder dan de vijfde plaats. Vooraf hoopten zij nog op eremetaal.

Koedooder had na de tweede ronde moeite het tempo te volgen, waardoor de andere rensters moesten inhouden bij hun aflossingen.

Onverklaarbaar

Bondscoach Robert Slippens was bijzonder verrast over de blokkade van zijn derde renster. ”In de trainingen hadden we geen enkele indicatie dat dit ging gebeuren”, zei hij.

”Het is voor ons onverklaarbaar. Dit is niet alleen balen voor Vera, maar ook voor de andere twee rensters, omdat zij wel in heel goeden doen waren.”

Nadenken

Ellen van Dijk – de motor van dit trio – twijfelde na afloop hardop over een vervolg van haar aandeel in dit olympische traject op de ploegachtervolging.

”Ik weet niet of ik wil blijven investeren in dit onderdeel als het telkens op belangrijke momenten niet lukt. Daar moet ik over nadenken.”

Balans opmaken

Volgens Slippens is er nog geen definitief oordeel geveld. ”We rijden over twee weken de wereldbekerwedstrijd in Astana (Kazachstan) en daar rijden we nog een keer met dit trio. Daarna zullen we een eerlijke balans moeten gaan opmaken over hoe we verder willen.”

Ook de mannen kwamen in de achtervolging tot een vijfde stek, waar ook hier door Slippens op een medaille was gehoopt. De teamsprinters bij de vrouwen realiseerden een derde vijfde klassering.

Rugblessure

Willy Kanis reed – met Yvonne Hijgenaar – voor het eerst na haar rugblessure van het WK weer pijnvrij, maar dat volstond nog niet voor een medaille. De mannen strijden vrijdagavond op de teamsprint met de Polen om brons.

© ANP

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen