13 oktober 2011 | Mathijs Wagenaar

Koga komt met naked bike

Koga presenteert op de Bike Motion beurs de SuperMetro: Een trendy ‘naked bike’ voor een nieuwe generatie fietsers, die waarde hecht aan lifestyle en comfort. Deze technisch hoogwaardige fiets richt zich op de stedeling die zich stijlvol een weg door de ‘urban jungle’ wil banen.

Het matzwarte frame is voorzien van een QR code die na het scannen met je smartphone toegang geeft tot de online wereld van de SuperMetro. Onderdeel hiervan zijn onder meer een video met baanwielrenner Teun Mulder, genietend van het SuperMetro fietsgevoel, aangevuld met een online actie, geïntegreerd in Facebook en Twitter.

 

De SuperMetro is het geschikt voor een sportieve rit door de stad, met zijn schijfremmen en Shimano SLX achterderailleur met 9 versnellingen. De fiets wordt geleverd met Schwalbe Kojak slickbanden die een combinatie vormen tussen lichtgewicht en grip. Comfort moet de fiets ook uit de Koga’s onopvallende Feathershock-voorvork halen. De SuperMetro heeft een cleane look and feel dankzij de geïntegreerde achterremkabel en het understated design in mat zwart met rode componenten.

De Koga SuperMetro is verkrijgbaar vanaf november 2011 bij de gespecialiseerde Koga dealer. Prijs: 999 Euro (Voorzien van een upgrade kit bestaande uit bagagedrager, spatborden en verlichting: 1199 Euro).

www.koga.com

 

Mathijs Wagenaar

Deze wielertechneut maakt de mountainbiketesten en veel techniektesten voor Fiets. Van pompje tot powermeter, van zadel tot ondershirt, Mathijs test alles tot het stuk gaat. De combinatie van een opleiding “industrieel productontwerp” met een niet onverdienstelijk mountainbike verleden (sinds hij bij Fiets werkt is zijn vorm overigens niet meer wat het geweest is ;-)) staat garant voor interessante invalhoeken. Fabrikanten sidderen als Mathijs weer een nieuwe test aankondigt. Drijft eindredacteur Peter tot waanzin met zijn ‘of/als’ dialect, maar komt uiteindelijk toch altijd tot fraaie testen met bijzondere conclusies.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1372115

Meer artikelen van Mathijs Wagenaar

Geef een reactie

Inloggen