30 januari 2010 | fietsredactie

Fiets Innovatie Awrds 2010

Tijdens de de Fietsvak 2010 in het Autotron in Rosmalen zijn de vijf winnaars bekend gemaakt van de Fiets Innovatie Award 2010. Deze onderscheidingen werden voor de vijfde keer uitgereikt op initiatief van RAI Vereniging en hebben als doel het stimuleren van innovaties in de fietsbranche.

De vijf winaars van de Fiets Innovatie Awards 2010 zijn:

1.  AXA Riff achterlicht met Bikefinder; een achterlicht dat met een afstandsbediening een licht- en geluidssignaal geeft om gemakkelijk je fiets terug te vinden in een stalling.
2. Curana bagagedrager met geїntegreerd achterlicht; lichtgewicht kunststof bagagedrager met geїntegreerd achterlicht die op verschillende framehoogten is te monteren.
3. Cyclia spaakdraadrol- en inkortmachine; professioneel gereedschap voor in de werkplaats. Letterlijk in één handomdraai een spaak op de gewenste lengte en voorzien van draad.
4. Hesling Fastlock Quick Carrier System (geen foto); bevestigingssysteem waarmee dubbele fiettassen makkelijk, snel en beveiligd tegen diefstal gemonteerd kunnen worden.
5. Rainmates Skirt; snel aan te trekken regenrok die niet alleen voor vrouwen handig is.

Dit jaar werden 36 fietsinnovaties van zeer uiteenlopende aard aan de vakjury ter beoordeling aangeboden, van een rugzakfietscombinatie voor het ‘up hill’ meenemen van een downhillfiets tot een kinderzitje. Van de jury werd verlangd om een waardering uit te spreken over de mate van vernieuwing die de verschillende ingezonden producten lieten zien. Met de getoonde belangstelling voor deelname aan deze verkiezing wordt duidelijk het belang onderstreept dat de fietsbranche hecht aan productvernieuwing.

De vakjury heeft ook dit jaar weer lang stilgestaan bij de mate van vernieuwing in het licht van originaliteit en te verwachten marktacceptatie. Dat aan deze aspecten veel waarde wordt toegekend, vindt zijn oorsprong in de vele vindingen op fietsgebied die veelbelovend leken maar uiteindelijk niet verder kwamen dan een conceptfase of volledig door de markt werden genegeerd.

Gerelateerd

Één reactie op “Fiets Innovatie Awrds 2010

Geef een reactie

Inloggen