Pagina 1 van 2

andermatt

Geplaatst: 09 dec 2023 20:51
door Ivo W
ik ben aan het kijken voor een tripje komend voorjaar. Qua datum zat ik te denken aan het 1e weekend van juni (31/5 - 3/6) en dan bestemming Andermatt. Nu vroeg ik me af of de passen dan met zekerheid open zijn. In mijn zoektocht kwam ik op deze site:

https://alpen-paesse.ch/en/

hierop afgaande is het antwoord dus in veel gevallen dat de kans groot is dat eea zo niet alles nog afgesloten is. Klopt deze veronderstelling? ik vind het nl nogal laat in het jaar.

ben benieuwd naar ervaringen hier

Re: andermatt

Geplaatst: 09 dec 2023 21:40
door Woefdram
Dit wordt natuurlijk een hele lastige, niemand hier heeft de glazen bol. Ik keek even voor de test naar de Furka, die is tussen 2007 en 2022 open gegaan op 10 mei tot 18 juni en alles ertussen. Dus ja op die basis is de kans groot dat hij in het eerste weekend van juni nog dicht zit. Je kunt er met de fiets op de trein wel doorheen, maar ja, daar kom je niet voor.

Re: andermatt

Geplaatst: 09 dec 2023 23:49
door nijkie
Ik zou 1 -2 weken van te voren pas iets boeken,is nog een stille periode voor het toerisme op de hoger gelegen toeristische attracties.

Re: andermatt

Geplaatst: 10 dec 2023 08:42
door havana
Eerste weekend van juni is een risico. Er zijn twee zaken belangrijk: de sneeuwval dit winterseizoen en de temperatuur in het voorjaar. Dat laatste is nog niet voor te voorspellen. Qua sneeuw gaat het nu al flink los en het is pas 10 december. Als die lijn doorzet kun je het vergeten.

Afwachten dus. Boek iets wat je nog kunt annuleren zou mijn advies zijn. Of neem eventueel de Dolomieten als reservebestemming. Daar sneeuwt het a) veel minder b) veel grote namen zijn het hele jaar door open (o.a. Sella Ronda, Fedaia, enz.)

Re: andermatt

Geplaatst: 10 dec 2023 17:35
door Ivo W
tnx voor jullie reacties! Denk dat de beste opties zijn om óf de datum te verzetten, of een andere bestemming te kiezen. Dolomieten was ik afgelopen juni, die gaan t niet worden.
zoek iets wat buiten de vaste zomervakantiemaanden te doen is en de rondjes spreken me aan. Misschien ga ik richting het najaar, half september of zo, maar het is leuk om een doel te hebben in t voorjaar om naartoe te werken. Helaas niet de tijd om 2x te gaan.

Re: andermatt

Geplaatst: 28 feb 2024 22:04
door Ivo W
we zijn nu aan t kijken naar half september. Iemand een idee of het dan nog korte broekenweer is?

Re: andermatt

Geplaatst: 28 feb 2024 23:14
door Patrick VB
Heb je ergens een glazen bol liggen?
Zo ja, even in kijken.😉

Meestal liggen de hoger gelegen almen in september al eens wit.

Re: andermatt

Geplaatst: 28 feb 2024 23:17
door BertL
In Andermatt is het dan gewoon kortebroekenweer, net als in Nederland. En ook zonder garantie.
Het is er ook nog zomer tzt

Re: andermatt

Geplaatst: 01 jun 2024 09:25
door Pijp ie
Ik wil met een vriend over 2 weken een weekend naar Andermatt. De Gotthard is sinds deze week open, is de tremola dan ook al begaanbaar of maken ze die later pas sneeuwvrij?

Re: andermatt

Geplaatst: 01 jun 2024 09:56
door tinoh
Volgens de in de openingspost genoemde site is de tremola nog dicht maar dan voor voertuigen tot bepaald gewicht?? Tremola (Strada turistica) Passhöhe - Airolo: 3.5 t. Winter closure
Als ik op Strava kijk op het segment dan zie ik nog weinig activiteit.

Re: andermatt

Geplaatst: 01 jun 2024 12:34
door derxx
Ik ga komende week naar Zwitserland en wil het rondje Nufenen - Gotthard/Tremola - Furka rijden (met wellicht nog even het topje Grimsel als ik er toch langs kom, maar dat ligt aan de benen). Ik zie wel of de tremola open is of niet.

Re: andermatt

Geplaatst: 01 jun 2024 18:52
door Pijp ie
Dat is hetzelfde rondje als wij willen doen, ik ben zeer benieuwd. Foto’s zijn tzt welkom 😃

Ik denk trouwens dat als Furka en Nufenen open zijn de tremola ook wel open zal zijn. Die eerste 2 liggen een stuk hoger.

Wij hebben rondje Oberalp-lukmanier-Gotthard als back-up, die passen zijn allemaal al open.

Kijken op het Strava segment is een goeie, niet aan gedacht 🙈