*

Procycling, in het hart van het peloton Fiets op Twitter Fiets op facebook

Review: Rudy Project Racemaster Gold

Afgelopen woensdag gezien? De Italiaan Sonny Colbrelli van Bahrein Merida won de Brabantse Pijl. Redelijk overtuigend in de sprint. Hij geldt meteen als (schaduw) favoriet voor de Amstel morgen. De mannen rijden met Merida fietsen en hebben een Rudy Project op het hoofd. Een gouden nog wel.

330 gram
Meteen maar: de helm is er ook in andere kleuren mocht je goud net iets te ‘bling bling’ vinden. 330 gram weegt een maat M. Rudy Project geeft zelf 260 gram op ( Italianen he…). 17 ventilatiegaten, los vizier en een kunststof systeem met draaiknop. Het relatief hoge gewicht is te danken aan een EPS schaal met een kunststof overkapping in goud en zwart, een ‘air accelator’ Max Verstappen ‘style’ spoiler en het uitgebreide ‘binnenwerk’. Er zit een soort vliegennet binnenin, En als extra de Eyewear Dock aan de achterzijde: heel ‘cool’. Je kunt aan de achterzijde je bril erin steken en dan blijft die zitten. Tip: ehhh… houdt minimaal een hand aan het stuur als je dit onderweg doet…

Comfort
Het comfort? Hoog. Zachte binnenkant, het afstellen met de draaiknop gaat gemakkelijk. De helm zit redelijk ‘op’ je hoofd -zo kan je je zonnebril vrij makkelijk over je oren schuiven. Wat valt tegen? Het vrij hoge gewicht. Klinkt waarschijnlijk vrij onwerkelijk, maar een helm die rond de 220 gram weegt voel je aan het einde van de rit gewoon net wat minder. Heb je daar geen last van en ben je wel in voor een gouden hoofddeksel: dan is deze Racemaster een aanrader. Eens kijken of Sonny morgen gaat winnen. Rudy Project Racemaster Gold, circa € 249,-. www.feryn.com

Facebook comments worden geladen...