*

Procycling, in het hart van het peloton Fiets op Twitter Fiets op facebook

Garantie vervalt op hometrainer

Schade aan een fiets die wordt gebruikt als hometrainer valt niet altijd onder de garantie. “We ontwerpen en testen fietsen niet voor het gebruik op hometrainers”, stelt Specialized in een Tweet. Dit is slecht één van de fabrikanten die waarschuwen voorzichtig te zijn. “We bevelen aan om carbon fietsen niet te gebruiken als ze strak zijn vastgemaakt op een hometrainer.”

Eigen risico

Specialized heeft recent een extra paragraaf opgenomen in de gebruiksaanwijzing. “Afhankelijk van het soort hometrainer dat je gebruikt kunnen er ongewoon sterke krachten op je fiets worden overgebracht. Deze krachten kunnen je fiets verzwakken of beschadigen. Het gebruik van een hometrainer is daarom op eigen risico.”

Ook merken als Trek, Canyon en Cannondale waarschuwen voor het gebruik van hometrainers. David Ward van Giant stelt tegenover het Amerikaanse road.cc: “Als er een probleem is met een fiets bekijken we het geval tot geval. Welke speciale snelsluiter is er gebruikt, welke hometrainer en wat is de specifieke schade?”

Ook Cannondale heeft aanbevelingen opgenomen in de gebruiksaanwijzing. “Wees voorzichtig met het gebruik van carbon fietsen op de hometrainer. Zit je regelmatig op de hometrainer, overweeg dan om een oudere fiets te gebruiken. Zweet kan een fiets aantasten.”

Dit is een artikel uit Fiets 03/2017.

Facebook comments worden geladen...