Procycling, in het hart van het peloton Fiets op Twitter Fiets op facebook

Volgende week ligt er verse sneeuw in Waregem

Cyclocross MastersJe leest het goed: volgende week ligt er verse sneeuw in Waregem. Niet dat er sneeuw is voorspeld, want het wordt prima weer in de 37.500 mensen tellende Belgisch stad. Nee, de organisatie van de Cyclocross Masters (22 februari) laat een vrachtwagen met verse sneeuw naar Waregem komen om op het parcours te gooien.

Creatief met sneeuw

Een bijzonder staaltje creativiteit, want de meeste wedstrijdorganisatoren roeien met de riemen die ze hebben. Parcoursbouwer Erwin Vervecken was een stuk creatiever. “We laten een vrachtwagen vol sneeuw leveren en leggen de sneeuw aan in een bocht.┬áDat moet zorgen voor een spectaculaire hindernis”, zegt de ex-wereldkampioen tegen Sporza.

Vervecken ziet er meerdere voordelen in. “Het is een toffe hindernis en bovendien gemakkelijk voor ons. We hoeven het niet op te ruimen: na twee dagen is de sneeuw gesmolten.”

Facebook comments worden geladen...