*

Procycling, in het hart van het peloton Fiets op Twitter Fiets op facebook

105-jarige Fransman verbreekt werelduurrecord

Het was een bijzonder gezicht woensdag in het Velodrome National. De 105-jarige Robert Marchand waagde een poging om het werelduurrecord voor 100+ers te verbeteren. Het toegestroomde publiek, net als Marchand gehuld in geel/paarse kleding, was laaiend enthousiast en zag hem in een uur tijd een afstand van 22.547 kilometer afleggen.

Werelduurrecord

Daarmee is hij niet de beste 100+er, want drie jaar geleden legde hij op dezelfde wielerbaan 26.027 kilometer af in een uur. Wel heeft hij het werelduurrecord voor 105+ers in handen. Waarschijnlijk zal dat nog wel een tijdje staan, mits Marchand een nieuwe poging waagt. “Voor mijn gevoel kon ik harder. Ik had alleen het sein van de coach gemist dat ik nog maar tien minuten te gaan had, anders was ik nog wel gaan versnellen.”

Volgens de arts van Marchand kan de 105-jarige Fransman beter. “Hij is pas gestopt met vlees eten, toen hij zag hoe afschuwelijk er met dieren wordt omgegaan. Als hij weer begint met het eten van vlees en spieren opbouwt, dan zit er nog wel meer in het vat.”

Facebook comments worden geladen...