*

Procycling, in het hart van het peloton Fiets op Twitter Fiets op facebook

Nieuwe crossers voor De Boer en De Jong

De vrouwelijke crosswereld heeft aardig wat Nederlandse toppers gehad. Wat te denken van Marianne Vos en Daphny van den Brand, maar er timmeren steeds meer Nederlandse veldrijdsters aan de weg. Wegrenster Thalita de Jong werd dit jaar zelfs wereldkampioen en ook Sophie de Boer wordt elk jaar beter.

Nieuwe crossers

De Boer heeft nu een volgende stap in haar carrière gezet. Ze verruilt het Kalas-team voor een privésponsor: Breepark uit Breda. Het is een vrijetijds- en leisurelocatie aan de A27 met een Decathlon sportwinkel, een bioscoop met 10 zalen en een natuurgebied van 7 hectare groot. Tevens fietst ze vanaf 1 januari op Colnago’s en komt d’r kleding van Rapha.

Naast De Boer ruilt ook Thalita de Jong van ploeg. De 23-jarige renster uit Bergen op Zoom reed sinds 2012 voor de Rabobank-ploeg, maar zal vanaf 2017 fietsen voor het Belgische Lares-Waowdeals. Op Twitter slingerde haar ploeg al een berichtje de wereld in met haar nieuwe Eddy Merckx crosser. Speciaal in de regenboogkleuren, want dat ze dit jaar wereldkampioene werd mag natuurlijk wel opvallen!

Facebook comments worden geladen...