Na een afwezigheid van een jaar is de Six Day Amsterdam weer helemaal terug. Dertien koppels gaan dinsdagavond van start om tot en met zondag 11 december te strijden voor de overwinning. Onder anderen Niki Terpstra, Leif Lampater en Kenny De Ketele zijn zes dagen lang te bewonderen op de Wielerbaan van Sloten.

Wereldtop aan de start

Vanavond gaan om 18:00 uur de deuren open van de wielerbaan. Om 18:15 uur gaan de renners van de toekomst in de Talent Cup van start voor een 40 kilometer lange madison. Om 19:00 uur worden alle deelnemers aan de Six Day Amsterdam voorgesteld aan pers en publiek, waarna de wedstrijd écht van start gaat. Ook de zes sprinters komen dan in actie, met voor Nederland Jeffrey Hoogland en Nils van’t Hoenderdaal aan het vertrek.

Vanaf vrijdag komen ook de vrouwen in actie. Giorgia Bronzini, de wereldkampioene op de weg van 2010 en 2011, is de publiekstrekker en hoopt zondag als winnares uit de bus te komen. Wil jij er live bij zijn? Er zijn nog tickets te koop op de website van Six Day Amsterdam.

Koppels Six Day Amsterdam

1. Yoeri Havik + Wim Stroetinga
2. Kenny de Ketele + Moreno de Pauw
3. Pim Ligthart + Jens Mouris
4. Leif Lampater + Marcel Kalz
5. Albert Torres + Sebastian Mora Vedri
6. Andreas Graf + Andreas Müller
7. Jesper Morkov +Marc Hester
8. Andy Tennant + Chris Latham
9. Niki Terpstra + Raymond Kreder
10. Christian Grassman + Maximilian Beyer
11. Tristan Marguet + Claudio Imhoff
12. Gavin Hoover + Zak Kovalcik
13. Nick Stöpler + Roy Pieters

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AP8lg0L5yUs]