Marianne Vos keert vanaf 17 december weer terug in het veld. Volgens Vos past het veldrijden in haar trainingsprogramma ter voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Op 17 december in de Scheldecross te Antwerpen maakt Vos haar rentree.

Nieuwe ploeg

Vos is na veel blessureleed weer terug op niveau. Vorig jaar moest ze het cross-seizoen nog laten schieten, maar dit jaar is ze er weer bij en rijdt ze in totaal tien wedstrijden. Door een goede winter te draaien hoopt ze straks bij haar nieuwe ploeg WM3 Procycling te kunnen schitteren op de weg.

Vos hoopt door de bondscoach geselecteerd te worden voor de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder, maar rijdt dit jaar sowieso de Scheldecross Antwerpen (17 december), Superprestige Diegem (23 december) en de Azencross in Loenhout (29 december). Op nieuwjaarsdag doet Vos mee aan de GP Sven Nys, waarna ze op 4 januari in Surhuisterveen te bewonderen is. Op 8 januari staat ze aan het vertrek van het NK in Sint-Michielsgestel en dan hoopt ze geselecteerd te worden voor de wereldbekerwedstrijden in Rome en Hoogerheide (15 en 22 januari). Op 28 januari staat het WK in Bieles, mits ze geselecteerd wordt, op het programma.

Vos werd maar liefst zeven keer wereldkampioen en vijf keer Nederlands kampioen. In 2014 was ze voor het laatst de beste van de wereld.