“Laat ik op Facebook een oproep plaatsen voor een gezamenlijke trainingstocht,” dacht Tom Dumoulin donderdag. Zo geschiedde. Liefhebbers konden zondag om 10:45 uur verzamelen bij de Tapijnkazerne in Maastricht om samen met de tweevoudig ritwinnaar in de Tour de France een rondje door het Limburgse landschap te fietsen. Een leuk plan, maar daar raakten meer mensen van geënthousiasmeerd dan verwacht…

‘Ik had dit niet verwacht’

Maar liefst 250 wielrenners kwamen op de oproep van Dumoulin af. In plaats van een klein groepje reed er een heel peloton met een gangetje van 28 km/u over de Limburgse wegen. “Uhm… Het is een klein beetje uit de hand gelopen,” sprak Dumoulin de menigte voorafgaand aan de toertocht toe. “Ik had niet verwacht dat er zoveel mensen zouden komen. Zeker niet nu het zo vriest,” is op beelden van de NOS te zien.

Niet iedereen kon het tempo van de renner van Giant-Alpecin volgen. Sommige renners haakten met materiaalpech af, voor een ander ging het simpelweg gewoon te hard. Na twee uur in de barre kou gefietst te hebben, kwam er een klein pelotonnetje over de ‘finishstreep’ bij de Tapijnkazerne. “We gaan eens even nadenken hoe we het de volgende keer kunnen organiseren. Misschien op een iets georganiseerdere manier,” zei Dumoulin lachend na afloop. “Het is in ieder geval een mooie dag geweest.”

//platform.twitter.com/widgets.js