*

Procycling, in het hart van het peloton Fiets op Twitter Fiets op facebook

Helmdragers nemen meer risico

Helmdragers nemen meer risicoFietsers die een helm dragen zijn geneigd om meer risico’s te nemen dan fietsers die geen held dragen, dat concluderen wetenschappers van de Universiteit van Bath. Volgens de onderzoekers is de perceptie van de eigen veiligheid een belangrijke factor bij het nemen van risico’s.

Onbewust meer risico

Sporters die beschermende kleding dragen bleken bij diverse experimenten meer risico’s te nemen dan sporters die dat niet deden. Opvallend is dat mensen ook extra risico’s nemen als de beschermende kleding hen helemaal niet extra beschermt.

De onderzoekers deden dit onder meer met proeven met een apparaatje dat oogbewegingen meet. Bij de testen werd dit apparaatje afwisselend op een helm dan wel op een honkbalpetje gemonteerd. De proefpersonen namen bij diverse testen meer risico’s als ze de helm ophadden. Dit terwijl de helm geen enkele invloed had op de veiligheid van de deelnemers.

Dit is een artikel uit Fiets 11. In de november-editie staan meer handige/leuke nieuwsfeitjes!

Facebook comments worden geladen...