Voor de montage van tubeless banden is een flinke luchtstoot nodig. Vaak moet je daarvoor een sterke compressor in de werkschuur of bij het tankstation hebben. Met de Tire Booster is dat niet meer nodig en kun je makkelijker je tubeless banden opblazen.

Tire Booster

In samenwerking met de Britse start-up onderneming Airshot heeft Schwalbe de Tire Booster ontwikkeld. Met de nieuwe pomp kan er tot wel elf bar de band ingepompt worden. „Daarmee ligt de band onmiddelijk en zeker op de velg en wordt alles gelijkmatig gedicht,” zegt Peter Krischio van Schwalbe in een persbericht. „Het product biedt een wezenlijk voordeel bij Tubeless montage. Met slechts 435 gram kun je het tevens gemakkelijk meenemen.”

Voor een extra luchtstoot kun je een speciale adapter kopen. “Wie een nog grotere luchtdrukstoot nodig heeft, kan extra een speciale adapter gebruiken. Daarvoor wordt het ventiel verwijderd en wordt de adapter direct op de ventielschacht gedraaid – de luchtdruk wordt dan maximaal doorgevoerd.”

De Tire Booster is vanaf december 2016 verkrijgbaar, maar aankomend weekend al te bewonderen op de Bike Motion. Hij gaat €59.95 kosten.