*

Procycling, in het hart van het peloton Fiets op Twitter Fiets op facebook

Intercooler Top helpt Martin aan vierde titel

Intercooler-TopTony Martin kroonde zich woensdag voor de vierde keer in zijn carrière tot wereldkampioen tijdrijden. De 31-jarige Duitser bleef met een gemiddelde van 53 km/h de concurrentie ver voor. Speciaal voor de WK wielrennen in Qatar ontwikkelde Bioracer koelende kleding: de Intercooler Top. Het leverde direct succes op met onder anderen een gouden plak voor Martin en zilveren medailles voor Vasil Kiryienka en Ellen van Dijk.

Intercooler Top

Verdamping is bij een temperatuur van +36 graden Celsius de enige manier om het lichaam te koelen. De meeste textielen drogen snel en dat is juist niet wat Bioracer zocht voor het droge en snikhete Qatar. Men kwam uit op een eeuwenoud gebruik bij woestijnnomaden om drank te koelen. Door doeken te wikkelen rond een keramische vaas ontstond er trage verdamping en dat zorgde ervoor dat het water in de vazen koel bleef. Datzelfde idee is toegepast op de Intercooler Top. Net voor vertrek werd de Intercooler Top in ijswater gedompeld en koelde het het lichaam voor meerdere uren af. Tijdens de wedstrijd werd de Intercooler gereactiveerd door het gebruik van bidons.

Resulterend in een gouden plak voor Tony Martin en een zilveren medaille voor Vasil Kiryienka. Dat het heet was in Qatar bleek na afloop wel aan de lichaamstemperatuur van Yves Lampaert. Lampaert, die verdienstelijke zevende werd voor Jos van Emden, toonde voor de camera’s van Sporza namelijk een metertje waarop 39 graden Celsius stond…

Facebook comments worden geladen...