De kans is aanwezig dat de Vuelta a España binnenkort in Nederland te bewonderen is. De provincie Brabant wil namelijk samen met de vijf grote Brabantse steden en de provincie Utrecht de Vuelta in 2019 of 2020 naar Nederland halen, zo weet Omroep Brabant te melden.

Geen Tour of Giro

Het CDA vroeg het provinciebestuur aanvankelijk naar de mogelijkheden om de Tour de France, samen met de provincie Limburg, naar Nederland te halen, maar het provinciebestuur acht die kans ‘nihil’. Ook de komst van de Giro d’Italia op korte termijn wordt niet kansrijk geacht, waardoor men zich nu richt op de Vuelta a España.

Utrecht is al langer bezig om de Vuelta in 2019 of 2020 naar Nederland te halen. Daarbij krijgen ze nu dus hulp van Brabant. “Wielrennen is een laagdrempelige sport. Iedereen kan erbij zijn”, zegt statenlid Stijn Steenbakkers namen het CDA. “Zeker wanneer we inzetten op een etappe waar zoveel mogelijk Brabanders langs de route van kunnen genieten. En waar zoveel mogelijk lokale bedrijven van kunnen meeprofiteren.”

De Vuelta begon nog maar één keer in het ‘buitenland’ en dat was in 2009 in ons eigen Assen. Dit jaar ging de Giro van start in Apeldoorn en vorig jaar startte de Tour in Utrecht.