Bondscoach Johan Lammerts heeft de negenkoppige selectie bekend gemaakt voor het WK wielrennen in Qatar. Zoals verwacht zijn Dylan Groenewegen en Danny van Poppel geselecteerd voor de wegrit. Tom Dumoulin en Jos van Emden rijden zowel de weg- als de tijdrit.

Sterke sprinters

Dumoulin en Van Emden komen op woensdag 12 oktober voor het eerst in actie. De tijdrit is 40 kilometer lang en zo goed als vlak. Vier dagen later, op zondag 16 oktober, vindt de wegrit plaats. Groenewegen en Van Poppel zijn de speerpunten van de Nederlandse ploeg. Zij worden naast Dumoulin en Van Emden bijgestaan door Koen de Kort, Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Tom Leezer en Niki Terpstra. Laatstgenoemde renner schreef zondag de Eneco Tour op zijn naam.

Wouter Wippert is niet geselecteerd. De renner van Cannondale-Drapac is net als Moreno Hofland een rappe man, maar mag niet afreizen naar Qatar. Ook Boy van Poppel, Stef Clement en Ramon Sinkeldam behoren tot de afvallers.

Op dinsdag 11 oktober komen de tijdritvrouwen in actie. Namens Nederland doen Europees kampioen Ellen van Dijk, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten mee. Bij de wegwedstrijden op zaterdag 15 oktober krijgen zij gezelschap van Chantal Blaak, Roxane Knetemann, Amy Pieters, Kirsten Wild en Marianne Vos.

Via Procycling.nl.