De GoPro’s zijn inmiddels een begrip geworden in de sportwereld. Denk aan de actiebeelden vanuit het peloton of de mooie opnames bij andere sporten. Na de Hero 4 komt GoPro nu met een nieuwe serie: de Hero 5. Daarnaast werd ook de Karma Drone gepresenteerd.

De Hero 5 serie bestaat uit de GoPro Hero5 Black en de GoPro Hero5 session. De camera van de Hero5 heeft drie microfoons en bepaald zelf welke twee er wordt gebruikt, afhankelijk van de wind. Daardoor heb je minder last van geruis. Nieuw is het ‘voice control system’. Je kunt de GoPro een opdracht geven zoals ‘maak een foto’ en de GoPro voert de opdracht uit. De Hero 5 verstaat zeven talen: Duits, Italiaans, Frans, Chinees, Japans, Spaans en Engels. Helaas heeft ‘maak een foto’ dus nog weinig impact..

De GoPro Hero 5 Black kost €429,99 en is vanaf 2 oktober verkrijgbaar. De Hero 5 session kost €329,99.

Karma Drone

De drone kost €869,99. Daarbij zit de actioncamera niet inbegrepen. De Karma Drone heeft vier propellers en is makkelijk te besturen via een afstandsbediening. Mocht je de drone willen kopen, dan moet je nog even geduld hebben. Vanaf 23 oktober is de Karma Drone verkrijgbaar.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vlDzYIIOYmM]