Woensdag 24 augustus 2016 gaat de geschiedenis in als ‘De Dag van De Paal’. Steven Kruijswijk reed er in de vijfde Vuelta-etappe vol tegenaan en Ajax had moeite om tegen het Russische Rostov de bal tussen twee palen te krijgen. Voor Kruijswijk zit de Vuelta erop met een sleutelbeenbreuk en Ajax mag niet deelnemen aan de Champions League.

Een flinke domper voor de Nederlandse sportwereld. Vooral de manier waarop Kruijswijk de Vuelta moeSt verlaten is nogal pijnlijk. In volle finale zag hij een paaltje (op de weg!) over het hoofd en knalde hij er vol tegenaan. Einde klassementsambities en einde Vuelta. Na afloop reageerden de renners op Twitter op het voorval en beschuldigden ze de organisatie van nalatigheid. Jan Bakelants cynisch: “Goed werk om niet te waarschuwen voor het paaltje. Ik denk dat jullie de gewenste valpartij hebben,” schrijft de Belg die ook gevallen was. “Wat deed dat paaltje op de weg? Heeft de UCI niet geleerd van de val in het Baskenland?” vraagt Kruijswijk’s ploegmaat George Bennett zich af.

De organisatie heeft inmiddels gereageerd op het voorval. “Het spijt ons verschrikkelijk. De val werd veroorzaakt door een obstakel op de weg. Wij gaan onderzoeken waarom er voor niet voor werd gewaarschuwd. Dit was wel gepland. Wij hebben contact opgenomen met de ploegleiding van LottoNL-Jumbo om onze excuses aan te bieden,” aldus de Vuelta-organisatie in een statement. Er is nog een hoop werk aan de winkel op het gebied van veiligheid…

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js