De Tour de France is in aantocht en de Tourkoorts begint weer te stijgen. Fiets is één van de organisatoren van het Merida Tourspel 2016 en daagt jou uit om een dreamteam samen te stellen en zoveel mogelijk punten te scoren. Deelname aan het tourspel is gratis. De hoofdprijs is een Merida Scultura 6000 ter waarde van €2.999!

Speluitleg
Teamsamenstelling
Ieder team bestaat uit 9 renners + 1 wielerploeg, totdat het startschot op 2 juni 2016 wordt gegeven kan je jouw team zoveel wijzigen als je zelf wilt. Iedereen krijgt een budget van 65 miljoen euro.

Transfers
Na de start van de eerste etappe krijgt ieder een aantal transfers tot zijn beschikking. Op deze manier kun je je team nog op enkele plekken wijzigen. Bedenk een goede tactiek zodat je team de gehele Tour op oorlogssterkte is.

Klassementen
Aan het einde van de Tour wordt het klassement van het Merida Tourspel 2016 opgemaakt. De winnaar gaat er met de hoofdprijs vandoor. Tevens zijn er prijzen voor de nummers 2 & 3.

  1. Merida Scultura 6000 (t.w.v. €2.999)
  2. Recon Jet Smartbril (t.w.v. €379,95)
  3. Shimano Action Camera (t.w.v. €289)

Naast het algemene klassement wordt er na iedere etappe een dagklassement opgemaakt. Hier ontvangt iedere winnaar een SIS voedingspakket + een SIGMA Pure 1 fietscomputer.

Wacht niet langer en schrijf je snel in!