De Zuiderzee Klassieker bestaat inmiddels al vijf jaar. Mensen die meedoen aan de Zuiderzee Klassieker halen daarmee geld op voor de Maag Lever Darm Stichting. Per dag krijgen 15.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden er ruim 5.000 mensen elk jaar aan die ziekte. Het is doodsoorzaak nummer 1.

De Zuiderzee Klassieker wordt op 24 september gehouden in Almere en gaat over drie verschillende afstanden: 60, 120, 150 of 180 kilometer. Door middel van sponsoring haal je geld op voor de Maag Lever Darm Stichting en draag je een steentje bij aan het goede doel. Onder anderen Michael Boogerd, Roelof Hemmen, Arie Koomen en Sanny Verhoeven zullen meefietsen.

“Ik fiets mee met de Zuiderzee Klassieker, omdat ik alle deelnemers wil steunen en geld wil ophalen voor onderzoek naar darmkanker. Uit eigen ervaring weet ik hoe vreselijk deze ziekte is, mijn beide ouders hebben het gehad.’ Naast het meefietsen op de dag zelf zal Michael Boogerd zorgen voor de nodige support. In de voorbereiding deelt hij online tips zodat deelnemers zich goed kunnen voorbereiden op de tocht,” zegt Boogerd.

Meer informatie vind je op deze site.