Peter Sagan doet mee aan de Olympische mountainbikewedstrijd, zo heeft de Slowaakse wielerbond dinsdag bekend gemaakt. De wereldkampioen op de weg liet eerder al weten dat hij niet mee zal doen aan de Olympische wegrit, maar zich in de selectie voor de MTB-wedstrijd hoopte te rijden. Dat is uiteindelijk gelukt.

Dat de Slowaakse wielerbond Sagan heeft aangewezen als mountainbiker komt toch wel als een verrassing. De verwachting was dat Michael Lami (de nummer 36 van de wereld) of Martin Haring (94e) mee zou doen, maar de bond heeft dus toch voor de wegrenner gekozen. “We hebben lang nagedacht over de voors en tegens, maar wij denken dat we met Sagan de meeste kans maken op een goede eindklassering,” laat de bond weten.

Sagan hoopte zich na zijn succesvolle voorjaarscampagne op de weg in de Olympische selectie te rijden, maar slaagde daar aanvankelijk niet in. Toch is Sagan zeker niet onervaren op MTB-gebied. Hij werd in zijn tijd als belofte-renner zelfs wereldkampioen. De MTB-wedstrijd vindt plaats op 21 augustus, de laatste dag van de Olympische Spelen en vier weken na de laatste Touretappe.

[youtube width=”540″ height=”420″]https://www.youtube.com/watch?v=4OYgMWbKrHA[/youtube]