Wat als je aan het fietsen bent en je plots lek rijdt? Je hangt je fiets aan een paal, even sleutelen en je kunt weer verder fietsen. Een paal? Zeker! Via www.buurtdromen.nl zijn de vrijwillige beheerders van de officiële mountainbikeroute in het Buytenpark te Zoetermeer een crowdfundcampagne gestart. In totaal is er €1575 nodig.

“Bijna elke fietser kent het helaas wel; een plotselinge lekke band, een derailleur die afgesteld moet worden of je zadel dat te hoog staat. Vaak ben je dan ook nog vele kilometers van huis. Geen reparatiesetje bij je en geen fietswinkel in de buurt. Met deze reparatiepaal kom je verder, letterlijk en figuurlijk! De paal is namelijk voorzien van gereedschap zoals schroevendraaiers, steeksleutels, bandenlichters, inbussleutels, torxsleutels en een fietspomp. Met zoveel verschillende recreatieve fietsroutes door het Buytenpark, de Zoetermeerse toervereniging om de hoek en een mountainbike-route in het park, is het terrein van Ayers Rock de aangewezen plek voor een gereedschapspaal. Hier staat hij onder toezicht en is overdag voor iedereen gemakkelijk bereikbaar. Uiteraard is het gebruik ervan voor iedereen gratis,” staat er op de site van www.buurtdromen.nl.

“Het belangrijkste doel wat we ermee willen bereiken is dat er meer mensen komen mountainbiken op onze officiële mountainbikeroute in het Buytenpark. Vooral die Zoetermeerders die nu nog niet mountainbiken. Bewegen draagt namelijk bij aan een gezondere leefstijl, en mountainbiken is ook nog eens spannend! Ook daarom zijn we enkele maanden geleden samen met de gemeente begonnen aan het groot onderhoud en de vernieuwde inrichting van de mountainbikeroute. Ook willen we met de gereedschapspaal de mtb’ers die nu al gebruik maken van de route aanmoedigen nog vaker te komen. Ten derde gunnen we ook onze mede-fietsers; de recreatieve fietser en de racefietser, de gemakken van deze gereedschapspaal. Mocht er meer geld binnen komen dan willen we ook een paal plaatsen om bidons te kunnen vullen met drinkwater. Die paal is ook voorzien van borstels en een waterslang om modderige mountainbikes schoon te maken.”

Meer informatie staat op de site.