Aanstaande zaterdag 4 juni verandert Flevoland even in dé mountainbike en BMX hotspot van Nederland. Tijdens het Bikefestival Flevoland verzamelen zich op het Houtribhoekstrand en naastgelegen stuk IJsselmeerdijk mountainbikers en BMX’ers uit heel Nederland om kennis te maken met onder andere het ‘mountaindijkparcours’. Een unieke mountainbikebaan die als enige in Nederland op een dijk is aangelegd.

“Wat begon als een droom is inmiddels echt gerealiseerd en de planvorming voor verdere uitbreiding is in volle gang,” zegt initiatiefnemer Tim Smit. “Lelystad beschikt over een voor Nederlandse begrippen, fors moutainbikeroutenetwerk van ruim 30 kilometer, langs het Zuigerplasbos, Groene Velden Bergbos en Overijsselse Hout / Gelderse Hout. De uitbreiding van de route op de dijk willen we daarop laten aansluiten. Wanneer dat wordt gerealiseerd mag je Flevoland met recht mountainbike hotspot van Nederland noemen.”

Het Bikefestival in Flevoland beleeft op 4 juni haar tweede editie. De dag duurt van 11.00 tot en met 18.00 uur en bestaat behalve uit mountainbiken ook uit andere fietsdisciplines. Meer info staat op de site.