Vanaf woensdag 1 juni aanstaande is AGU de exclusieve distributeur van Absolute Black in de Benelux. Het Britse Absolute Black is een fabrikant van lichte, hoogwaardige en esthetisch verantwoorde fietsonderdelen. Ze zijn vooral bekend om hun ovals.

Absolute Black

Absolute Black is de grootste ovale kettingbladen producent in de wereld en heeft zeer veel expertise op mountainbike- en wielrengebied. “De ontwerpers van Absolute Black gebruiken 3D CAD software om producten te ontwerpen en het maximale uit de hedendaagse CNC freestechniek te halen. Ieder ontwerp wordt geanalyseerd en geoptimaliseerd met behulp van Finite Element Analysis (FEA) om met een minimum aan gewicht het maximale uit het materiaal te halen,” staat er in het persbericht.

Veel mensen denken dat ovale tandwielen alleen geschikt zijn voor wedstrijdrenners, maar dat is een misvatting. Vooral de minder ambitieuze fietsers kunnen baat hebben bij een dergelijk product, aldus de fabrikant. Meer informatie over de producten staat op de website van Absolute Black.