De zeventiende etappe heeft een verrassende winnaar opgeleverd: Roger Kluge. De proloogspecialist van het na dit seizoen stoppende IAM Cycling reed in de laatste kilometer naar Filippo Pozzato toe en kwam net voor het sprintende peloton als eerste over de meet. Steven Kruijswijk had een relatief rustige dag en blijft leider.

Oss, Zhupa en Brutt reden de hele etappe voorop. De voorsprong werd nooit echt groot en met nog twintig kilometer te gaan kregen zij gezelschap van Bak, Konovalovas en Belkov. De zes spartelden tegen, maar werden in de laatste twee kilometer teruggepakt door het peloton.

In de laatste kilometer probeerde Filippo Pozzato het. ‘Pippo’ reed naar Bak toe, die nog even tegenstribbelde, maar werd met nog enkele honderden meters gepakt door Roger Kluge. De Duitser sprong direct weg en bleef het sprintende peloton vervolgens verrassend voor. Giacomo Nizzolo won de sprint van het peloton, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats. Daardoor moet hij nog altijd wachten op zijn eerste Giro-ritzege.

Steven Kruijswijk had een rustige dag en verloor geen tijd. De verwachting is dat hij dat in de etappe van donderdag ook niet doet, aangezien er maar één hindernis onderweg is.

//platform.twitter.com/widgets.js