Voor mensen die per mobiel hun trainingen vastleggen is er goed nieuws. Strava introduceert namelijk live segmenten voor Iphone en Android gebruikers. Tijdens het trainen krijg je dan een melding op je telefoon dat je een bepaalde tijd hebt neergezet op een segment of welke tijd er nodig is om een record te verbreken. Er springt dan tijdens een segment een oranje scherm in je beeld waarop je huidige gegevens staan.

Strava Live Segmenten

“Strava Live Segmenten biedt diverse visuele eigenschappen, zodat sporters hun prestaties per seconde kunnen bijhouden gedurende ster-gemarkeerde segmenten en populaire lokale segmenten. Middels geluidssignalen kunnen sporters hun vooruitgang horen op een segment,” staat er in een persbericht. “In juli van vorig jaar lanceerden we Live Segmenten voor Garmin fietscomputers en merkten dat veel sporters er echt plezier mee hadden. We willen die positieve ervaring nu uitbreiden en aanbieden aan de miljoenen sporters die hun mobiele telefoon gebruiken voor fietsen en hardlopen.”

Strava Live Segmenten is alleen beschikbaar voor Premium leden. Voor €5,49 kun je al gebruik maken van Strava Premium. Handig als je dus geen Garmin hebt, maar wel alle gegevens wil weten over je trainingsrit.