In 1965 begon Pietro Santini met zijn eigen fietskledingmerk en dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Santini is uitgegroeid tot één van de bekendste merken en voorzien onder andere Team LottoNL-Jumbo van kleding. De doelstelling van Santini is om voor de hedendaagse fietser dezelfde basisbehoeften van toen toe te passen. De Santini Karma is hiervan het nieuwste bewijs.

De Santini Karma is geïnspireerd en ontworpen volgens de snit van de officiële wereldkampioenentrui (ook gemaakt door Santini). Het Karma fietsshirt is extreem licht en heeft goede ventilerende eigenschappen waardoor een optimaal draagcomfort gegarandeerd wordt. De bijhorende Karma fietsbroek heeft een elastische stof dat lichte druk uitoefent op de spieren waardoor je minder kans hebt op overbelasting. Zijdelingse inzetstukken uit Eschler stof en een elastische Lycra anti-slip afwerking van de broekspijpen zorgen ervoor dat de bibshort prima op zijn plek blijft zitten.

Mooi detail: op de broek staat het jaartal 1965 vermeld, verwijzend naar de oprichting van Santini zo’n 50 jaar geleden. Het shirt en de broek zijn overwegend zwart qua kleur en hebben geel/rode accenten. Het shirt kost €85,00 terwijl de broek €114,00 kost. In combinatie bedraagt de prijs €149,00.

Meer informatie over Santini en de Santini Karma is hier te vinden.

KARMA shirt front