Catlike had al een tijdrithelm in hun collectie, maar heeft sinds kort ook een aerohelm. Afgelopen zaterdag ‘debuteerde’ de Cloud 352 in de Strade Bianche. Team Movistar zag kopman Alejandro Valverde naar een tiende plaats toe rijden met de nieuwe aerohelm op.

Handig DUAL Aerosysteem
De helm is speciaal gemaakt voor wielrenners en triatleten die optimaal gebruiken willen maken van de aerodynamica, zonder dat het aan ventilatie moet inleveren. De Cloud 352 (het getal 352 staat voor het aantal kleine gaten) maakt gebruik van het DUAL Aerosysteem. De gebruiker kan de helm volledig naar eigen behoeften voorzien door de schaal aan te passen. Hierdoor kun je de helm laten luchten of de koude wind ‘buiten laten’. Daarnaast beschikt de Cloud 352 over reflecterende stickers, waardoor je ook in het donker opvalt.

De helm is verkrijgbaar voor €179.95,- en beschikbaar in de kleuren zwart, wit-fluoriserend geel, wit-grijs, wit-zwart-fluoriserend geel, zwart-wit-rood en in de combinatie zwart-rood-wit. Hieronder zie je in een handig filmpje hoe de helm in elkaar zit.

Meer informatie staat op de website van Catlike.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jL8qtBFHR1Q]