Kledingfabrikant Assos is niet langer een familiebedrijf. Het Zwitserse bedrijf gaat over in andere handen. Het bedrijf is sinds de oprichting in de jaren zeventig in handen van de familie Maier. Aan die familielijn komt nu een eind, meldt Velonews.

Amerikaan Philip N. Duff heeft een meerderheidsbelang genomen in het bedrijf, samen met investeringsmaatschappij TZP Group en Greg Avis, bestuurslid van de Amerikaanse wielerbond UCF. Duff zal de leiding nemen in het bedrijf als CEO.

Helemaal Maier-loos zal Assos niet worden, want Roche Maier zal betrokken blijven bij de ontwikkeling van de producten van de kledingfabrikant.

Het is niet duidelijk wat de koers van Assos zal worden onder leiding van Duff. De Amerikaan benadrukt dat hij persoonlijk een liefhebber van de kleding is en klant sinds de late jaren zeventig. “Ik heb sindsdien alleen maar met Assos gereden. Ik ben daarom verguld om me aan te sluiten bij een team dat een echt authentiek merk heeft opgebouwd.”

Duff laat daarnaast weten dat hij het merk uit zou willen breiden en zich tegelijkertijd wil blijven richten op de fietsers die bereid zijn om wat meer geld uit te geven voor wielerkleding uit het topsegment.