De fiets op het dak, op een drager op de trekhaak of met veel pijn en moeite in de achterbak. Het meenemen van je geliefde rijwiel in de auto is niet altijd even gemakkelijk. Maar misschien brengt Honda daar wel verandering in.

De Japanse autofabrikant presenteert tijdens de komende IAA-autoshow in Frankfurt de nieuwe Honda Civic Tourer, een auto die speciaal ontwikkeld is voor fietsfanaten.

Door een slimme positionering van de brandstoftank is er ruimte gemaakt om twee fietsen rechtop, zij het zonder voorwiel, eenvoudig in de auto te zetten. Daarvoor hoef je niet te rommelen met oude dekens of doeken, want je kan de voorvork vastzetten in een klem, die bovendien naar buiten geschoven kan worden om te dienen als standaard om reparaties op uit te voeren.

Daarnaast is er een pomp ingebouwd, evenals voorwielhouders en ruimte voor een gereedschapskist. Bovendien is er een uitneembare bank opgenomen in het ontwerp. Dit alles neemt wel dusdanig veel ruimte in dat een achterbank ontbreekt. Tenslotte heeft Honda voor meer opbergruimte een dakkoffer meegenomen in het prototype.