De Schotse kledingfabrikant Endura heeft veel vertrouwen in haar eigen product. Zoveel, dat ze een 90 dagen geld terug garantie durven geven. Als je een FS260-Pro SL fietsbroek koopt en binnen 90 dagen niet tevreden bent, ga je met broek en bonnetje terug naar de winkel waar je hem kocht en krijg je zonder vragen je geld terug.

Omdat we ook niet de beroerdste niet zijn, hierbij de mening die Mathijs had over de Endura broek toen hij deze testte voor onze vergelijkingstest in Fiets Magazine nr.6 van dit jaar:

——

Als sponsor van onder andere Team Movistar timmert het Schotse Endura behoorlijk aan de weg. De FS260 is uniek in zijn soort: je kunt kiezen uit drie verschillende zeembreedtes. Aan de hand van je zadel/zitbotmeting kun je een voor jou geschikt model kiezen. Ontwerp De platte, brede banden aan het uiteinde van de pijpen zijn heel elastisch. Voor antislip zit er aan de binnenkant een siliconen bedrukking. De schouderbanden zijn elastisch en voelen lekker zacht aan. De meting van de zeemdikte komt uit op 14 millimeter: daarmee heeft deze broek het dikste zeem van alle testmodellen. Het zeem wordt geleidelijk dunner naar de binnen- en buitenkant, wat voorkomt dat je randjes gaat voelen

Praktijk
De broek zit erg comfortabel en sluit goed rondom aan door de elasticiteit in de stof. Het zeem – we kozen voor de middelste maat – mag dan de dikste zijn uit de test, zo voelt het niet. De ondersteuning is wel effectief, maar door de afvlakking richting de zij- en binnenkant is het niet alsof je een complete luier onder je achterste hebt. Wel jammer is dat het bedrukte logo op de zijkant niet goed vastzit.

Conclusie
Comfortabele pasvorm en optimale ondersteuning gecombineerd met een modern ontwerp

Eindoordeel: 8

——

De complete test met alle 21 broeken kun je teruglezen in Fiets editie 6-2015.