Op woensdag 22 juli organiseert BeautyCycling een workshop pech onderweg speciaal voor vrouwen met een racefiets. En daar blijft het niet bij want BeautyCycling zet de beginnende vrouwelijke fietser centraal. Speciaal voor haar zijn er de ‘summer rides’. Fietstochten die variëren tussen de 50, 75 en 100 km, de hele zomer lang! Iedere tocht heeft een andere startlocatie en afstand, zodat vrouwen uit Den Haag en omgeving makkelijk kunnen aansluiten bij een tocht die bij hun past! En voor alle ritten geldt: samen uit, samen thuis.

Dunne bandjes zijn niet eng

Dunne bandjes, een krom stuur en vastzitten aan de pedalen…. het zijn een aantal van de angsten die bij vrouwen veelvuldig boven water komen wanneer zij door hun vriend, man of vriendinnen zijn geënthousiasmeerd om een racefiets te kopen. Dames, het is niet eng! Je kunt het leren.

Veiligheid & plezier staan voorop

Naast het advies om heel veel te oefenen en niet bang te zijn om eens een blauwe plek op te lopen kun je een heleboel leren. Micaela Romani, oprichtster BeautyCycling legt dit uit: “Tijdens de basisclinic leer je de handigheid van het in- en uitklikken, het afremmen en terugschakelen vlak voor een bocht, het insturen van die bocht en daarna weer vaart maken. Laat je daarbij vooral niet afschrikken door fietsers die je inhalen. Het hoeft allemaal niet in een keer heel hard en snel en professioneel. Het moet wel leuk blijven! Deze zomer geef ik dames ook tijdens de summer rides tips en advies onderweg!”

Veiligheid is tijdens alle fietstochten een belangrijk aspect. Na het volgen van de basisclinic racefietsen en de workshop pech onderweg kunnen de dames zelfstandig de weg op. Ze hebben controle over hun racefiets en weten hoe ze goed kunnen participeren in het verkeer. De workshop pech onderweg biedt voldoende handvatten om ervoor te zorgen dat je kleine problemen onderweg kunt verhelpen en altijd weer veilig thuis komt. De summer rides hebben als doelstelling om gezellig met andere dames te fietsen! Daarbij ontdek je meteen nieuwe routes in jouw omgeving.

Kosten & aanmelden

Meer informatie over de workshop pech onderweg en de summer rides vind je op www.beautycycling.nl. Aanmelden kan via het formulier op de website! De kosten voor de workshop pech onderweg zijn 50,- euro en deelname aan de Summer Rides kan met een 5-ritten kaart voor 25,- euro.