In het shirt van Tinkoff-Saxo heeft Vittorio Brumotti een nieuwe video vol fietsstunts gemaakt. In de video van Global Cycling Network haalt de Italiaan halsbrekende toeren uit op een normale wegfiets.

De beelden werden deels geschoten op trainingskampen van de Tinkoff-Saxo-ploeg. In het openingsshot zijn dan ook Alberto Contador en Peter Sagan te zien tijdens een warming-up op Gran-Canaria. Brumotti volgde de ploeg ook naar Californië waar hij over de reling van de Pacific Coast Highway rijdt, naast een gapende afgrond.

Brumotti was enthousiast over zijn ontmoeting met Contador en Sagan. Met name met de Slowaak was er een klik. “Er was een directe band omdat hij er ook van houdt om een beetje te spelen. Hij is ook goed in freestyle en zodra hij op de pedalen gaat staan wordt hij een kind dat plezier wil maken.”

De stuntrenner voert zijn trucjes op een normale wielrenfiets uit. Hij maakte de video met een standaard carbon frame van Montante met normale cranks en een stuur van FSA. Brumotti gebruikte Vision-wielen waarbij de enige aanpassing een versterkte achternaaf was.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BM0oQIRIyrs]