De naam bestaat al tien jaar en ondertussen is de Canyon Ultimate CF SLX aan de vierde generatie toe. Vlak voor de Tour introduceert de fietsproducent de nieuwe Ultimate.

Er is wel meteen ‘maar’, want de fiets is nog niet te koop. Dat zal pas begin van 2016 zijn. Op dit moment rijden de profs van Movistar met de nieuweling. We hebben de Colombiaan Nairo Quintana al aan het werk gezien op de SLX in de Route du Sud.

In vergelijking met het oude model is de CF SLX een stukje lichter en iets aerodynamischer. Je moet goed kijken, maar dan zie je dat de zadelpen nu een interne klem heeft en dat de balhoofdbuis  over een wat strakker profiel beschikt. Ook de vorm van de buizen is aangepast.

Canyon heeft een nieuwe achterderailleurpat ontwikkeld en ook de kabelstoppers een ‘overhaul’ gegeven. Een M weegt volgens opgave 780 gram, de voorvork 295 gram. Er zullen zeven maten zijn van XXS tot XXL. Vaste prijzen zijn er nog niet, maar een SLX met Ultegra zal rond de 3300 euro gaan kosten en een los frame rond de 2700 euro.

Meer binnenkort in FIETS 8 en op deze site.