‘We are ready’. Onder dat mom presenteerde Focus 10 juni haar nieuwe Izalco Max Disc. Klaar om straks door de profs van AG2R in enkele ‘testraces’ gebruikt te worden. De naam Izalco staat voor het meest ‘high end’ racemodel van de Duitse firma.Er werd een nieuw frame ontwikkeld met een andere inbouwbreedte achter: 142 mm en met een nieuwe ‘flat mount’ aansluiting. Daarnaast is er gekozen voor een speciale voorvork met aansluiting voor de ‘remklauw’.

De wielen hebben ook het door Focus ontwikkelde ‘through axle system’. Wel een holle steekas, maar dan met een soort ‘quickfit’-sluiting. Een ander setje wielen? Die moeten wel compatible zijn met het frame. In principe passen straks veel 29er MTB wielen in een racefiets met schijfremmen. De Izalco heeft voor een 160 mm ‘schijf’ en achter 140 mm.

Voor de Izalco Max heeft Focus ook een nieuwe Concept ‘CPX Plus Post’ 27, 2 mm zadelpen ontwikkeld.

De Izalco Max ‘custom’, afgemonteerd met SRAM Red ‘22’, HRD remmen en Zipp 202-wielen met Schwalbe One 25 mm-banden,  waarmee wij reden woog precies 6,85 kilo (maat 56).

Focus levert de Izalco straks in diverse uitvoeringen met wielsets van DT Swiss. En tevens brengt Focus nieuwe uitvoeringen van de Cayo AL Disc, afgemonteerd met SRAM of Shimano.

In FIETS 7 volgt een eerste test, deze verschijnt op 26 juni.